Hlavní nabídka
Home
Shin Gwang-su
Příprava čaje
Životopis
Čistá energie země
Tajemství kořenů
Seung Seol Heong
Odkazy
Syndicate
Home arrow Tajemství kořenů
 

tajemstvi korenu
Rozdíl mezi přírozeným a šlechtěným čajovníkem.

Tajemství čajů mistra Shin Gwang-su se skrývá mimo jiné i ve stromcích, jež jsou použity jako výchozí materiál pro výrobu jeho čajů. 

Podívejme se tedy na hlavní a naprosto zásadní rozdíl zblízka:

native
short

 Přirozeně rostoucí čajovníky
Přirozeností nešlechtěných čajovníků jsou velice hluboké a silné kořeny. Celková délka jejich kořenového systému je pak dvakrát až třikrát větší než nadzemní část rostliny. Díky tomu čajovníky čerpají živiny a energii z hloubi země, neznečištěné jakýmikoli povrchovými prvky. To se samozřejmě projeví i na samotných lístcích čaje a následně na nápoji z nich připravovan.

 Šlechtěné čajovníky.
Na první pohled patrné rozdíly v kořenovém systému. Tyto čajové stromky pro masovou produkci mají své výhody pro "průmyslovou" výrobu, ale těžko mohou být základem pro opravdové čajové skvosty, protože mají mnoho malých a jemných kořínků a jsou hnojeny zemědělskými hnojivy.

 

 

 

 

 

 

 


 
 
 
Nabídka čajů
Seikou
Sumi
Sunsumi
certifban.jpg
 
 
 
© 2016 Jagsul
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.