Hlavní nabídka
Home
Shin Gwang-su
Příprava čaje
Životopis
Čistá energie země
Tajemství kořenů
Seung Seol Heong
Odkazy
Syndicate
Home arrow Shin Gwang-su
 

Shin Gwang-suShin

Mistr Shin Gwang-su je pokračovatelem tradiční korejské metody zpracování čaje "praženého" na železných pánvích a vyrábí čaj "IpCha", což je čaj zpracovávaný výhradně z lístků pravého čajovníku.

Shin Gwang-su reprezentuje Koreu více než 40 let, po kterých sbírá a zdokonaluje své zkušenosti při zpracování čaje.

V našich končinách možná trochu neobvyklé kroky Korejské vlády napovídají, jak je ve své vlasti ceněn a obdivován. Před několika lety byl Shin Gwang-su prohlášen Korejskou vládou (Ministerstvem zemědělství a lesnictví) za "Nejvyššího mistra zpracování tradičního korejského jídla", právě za jeho přínos spojený s výrobou čaje. Nejvyšší mistr je v Koreji také nazýván jako "Lidské kulturní bohatství v oblasti zpracování potravin".

Surovým materiálem na "IpCha", který Shin Gwang-su produkuje, jsou čajové lístky sbírané na čajových zahradách situovaných v hornaté jižní části Koreje. Nejsou to ale ony zelené čajové stromky s krátkou životností, které jsou asi nejznámějším druhem pro čajovou produkci, ale místní čajové stromy, které se pyšní stovkami let stáří a růstem v ekologicky čistém podnebí a půdě. Hlavní vlastností těchto stromů jsou jejich hluboké kořeny a prakticky neomezená doba vegetačního života.

Kořeny těchto stromků dosahují hloubky 2-3 metry a díky pronikání těchto výhonků do velkých hloubek absorbují čajovníky různé mikročástice a čistou energii země. V porovnání se šlechtěnými stromky pro masovou produkci, je jejich produkce mnohem menší, ale jejich kvalita je již stovky let proslulá. Byly také zaneseny do průvodce korejskými specialitami a produkčními místy, jako čajovníky s nejvyšší kvalitou známé přibližně 500 let.

Čaj s ryzí chutí a vůní, lze získat pouze ze stromů s hlubokými kořeny. Nejlepší způsob jak vyrobit čaj, který bude opravdu prospěšný lidskému tělu i mysli, je pak právě sušení a "pražení" lístků na železných pánvích. Zpracování se navíc musí lišit v závislosti na stavu a druhu zpracovávaných lístků.

Čaj vyhrál hlavní cenu na světovém festivalu konaném v japonském Tokyu v roce 1982, získal pozornost na světovém festivalu v Shizuoce v roce 2007, a vyhrál hlavní cenu o nejlepší zemědělsý produkt v soutěži konané korejskou vládou.

Čaje Mistra Shin Gwang-su jsou produkty, kterým byl udělen bio certifikát korejské vlády, prošel inspekcí US FDA Certificate Agency a získal JAS (japonský bio certifikát). V současné době je zažádáno o ISO90002 a USDA certifikaci.

 
 
 
Nabídka čajů
Seikou
Sumi
Sunsumi
certifban.jpg
 
 
 
© 2016 Jagsul
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.