Hlavní nabídka
Home
Shin Gwang-su
Příprava čaje
Životopis
Čistá energie země
Tajemství kořenů
Seung Seol Heong
Odkazy
Syndicate
Home arrow Seikou
 

seikou

Nejvyšší sorta ze zahrad pana Shin Gwang-su. Jako základ pro výrobu čaje Seikou slouží pečlivě sortované lístky sklízené v období od 6. do 15. května. Veškeré zpracování je ruční. Čaj je pražen při počáteční teplotě 315-320 stupňů. (Různých teplot je dosahováno použitím různých druhů dřeva pro topení pod pražícími pánvemi). Celý proces rolování, sušení a pražení se opakuje 9-10x. Finální opražení probíhá při 225 až 230 stupních Celsia, kdy zbytková vlhkost čaje klesne na závěrečných 3-5%. Čaj je velice jemný, nasládlý s celou škálou květinových a vegetálních chutí a stopou typické lehounké praženosti. Podobně jako třeba tajvanské oolongy vyšších sort snese mnoho nálevů.
Díky svému původu z nešlechtěných odrůd původních čajovníků a naprosté ekologické čistotě bývá čaj Seikou považován a užíván v zemi svého vzniku i jako přírodní medicína, jež prospívá tělu i duchu...  

Zakoupit

seikou

 

 
 
 
Nabídka čajů
Seikou
Sumi
Sunsumi
certifban.jpg
 
 
 
© 2016 Jagsul
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.