Hlavní nabídka
Home
Shin Gwang-su
Příprava čaje
Životopis
Čistá energie země
Tajemství kořenů
Seung Seol Heong
Odkazy
Syndicate
Home arrow Příprava čaje
 

Příprava čaje

Čaj je nápoj mnoha podob, proto i příprava neexistuje jen jediná "zaručeně pravá", přesto si Vám dovolujeme přetlumočit doporučení ctihodného mistra Shin Gwang-su k připravě jeho čajů.

Před samotnou přípravou nejprve čajové nádobí dobře vyhřejte (nejlépe vařící vodou). Poté vložte odpovídající množství čaje (1-5g), jež se řídí velikostí nádoby či konvičky na luhování.

Chuť a vůně čaje nejlépe vynikne pokud použijete vodu o teplotě přibližně 80-90 °C, protože tak se nejlépe vyluhují všechny  jeho složky jako jsou kofein, aminkyseliny a katechiny.

Čaj pijte po 2 až třech minutách louhování a opakovaně zalévejte dokud budete s jeho chutí a barvou spokojeni.

Po vychutnání čaje můžete sníst zbylé čajové lístky (stejně jako třeba při tradiční přípravě japonského čaje Gyokuro). Pokud chcete, můžete použít k dochucení třeba tradiční korejskou sojovou omáčku.

Příprava jagsul čaje

 

 
 
 
Nabídka čajů
Seikou
Sumi
Sunsumi
certifban.jpg
 
 
 
© 2016 Jagsul
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.